Broekman doet grootste overname uit eigen geschiedenis

Broekman doet grootste overname uit eigen geschiedenis

Broekman Logistics meldt de overname van de afvul- en opslagactiviteiten van de VLS-Group in België en Nederland. Hiermee wil het bedrijf haar positie in de Benelux versterken op het gebied van opslag, distributie en toegevoegde-waarde-logistiek voor verpakte en speciale chemicaliën.

Deze acquisitie is de grootste in het bijna zestigjarig bestaan van het bedrijf. ‘Het is een belangrijke mijlpaal voor Broekman Logistics’, aldus topman Raymond Riemen. ‘Met het toevoegen van zo’n honderdvijftigduizend vierkante meter opslagruimte groeit ons portfolio voor overdekte opslag met 40%, terwijl ons medewerkersbestand ook aanzienlijk toeneemt.’

 

 

Gadot Group
De VLS-Group is een Europese leverancier van geïntegreerde logistiek en toegevoegde-waarde-diensten voor de chemische industrie. Het is een dochter van de in Israël gevestigde Gadot Group, Israel’s leidende organisatie in chemische distributie.

Alle warehousing-faciliteiten in België en Nederland worden overgenomen door Broekman. De activiteiten in Duitsland en de tankopslag in Gent zijn geen onderdeel van de verkoop. De bedrijven hebben besloten geen financiële cijfers over de transactie bekend te maken.

‘De afsplitsing van onze Belgische en Nederlandse warehousing-faciliteiten stelt ons in staat om te focussen op onze core business’, aldus VLS-topman Alain Poublon. ‘Op deze manier stellen we een duurzame toekomst voor onze medewerkers en klanten zeker.’

Additionele diensten
Willem Jan van Amersfoort, managing director van de divisie Warehousing & Distribution van Broekman Logistics legt uit: ‘Er is een sterke strategische samenhang tussen de twee bedrijven, aangezien het klantenbestand, de warehousinglocaties en het type VAL-activiteiten (Value Added Logistics, red.) elkaar perfect aanvullen. Door de overname kunnen wij additionele diensten aanbieden, zoals afvullen en omzakken, waarvan onze partners profiteren.’

De VLS-groep heeft vijf locaties in Antwerpen en één in Rotterdam-Pernis, welke onder de vlag van Broekman Logistics zullen opereren en geïntegreerd worden in de divisie Warehousing & Distribution. Als gevolg van deze acquisitie exploiteert Broekman momenteel 445.000 vierkante meter warehousing en biedt het werk aan meer dan duizend collega’s op 43 verschillende locaties wereldwijd.

‘Deze overname stelt ons in staat om state-of-the-art warehousing services aan te bieden in alle grote logistieke gateways van Europa: de haven van Rotterdam, de haven van Antwerpen en de regio Limburg’, concludeert Riemen.

Bron: Nieuwsblad Transport

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.