Broekman Logistics en Heylen Warehouse starten bouw logistieke campus in Venlo

Broekman Logistics en Heylen Warehouse starten bouw logistieke campus in Venlo

Venlo, 28 maart 2018 – Broekman Logistics & Heylen Warehouses gaan op de voormalige productielocatie van DSM Pharma Chemicals een logistieke campus van meer dan 63.000 m2 realiseren. Stephan Satijn (wethouder voor Venlo) en Twan Beurskens (gedeputeerde voor de Provincie Limburg) gaven het officiële startsein voor de bouwwerken.

Broekman Logistics gaat de logistieke campus in Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten waaronder ook voor 50 procent ADR-goederen. De totale warehouse oppervlakte bedraagt 53.000 m2. Daarnaast is er ruim 10.000 m2 aan mezzaninevloeren en 2.500 m2 kantoorruimte beschikbaar. De ontwikkeling wordt in fasen gerealiseerd en de werkgelegenheid zal daaraan parallel oplopen van 150 arbeidsplaatsen naar uiteindelijk 300.

“Met Broekman Logistics hebben wij een partner gevonden om een nieuwe logistieke campus te realiseren en bij te dragen aan de groeistrategie in Nederland,” zegt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses. “Met deze triple-AAA zichtlocatie bieden we een top bereikbaarheid over de weg, het water en het spoor.”

“De site in Venlo is uitstekend gelegen, de bargeterminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein. De site is goed toegankelijk via de A67 (België – Duitsland) en de A73 (Nijmegen – Roermond). De uitbreiding van de warehouse capaciteit in Venlo is onderdeel van onze groeistrategie in Nederland”, zegt Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Warehousing & Distribution van Broekman Logistics.

Een tweede stap in gecombineerde opslag

Met het nieuwe warehouse in Venlo zet Broekman Logistics een tweede stap in het aanbieden van gecombineerde opslag. Vorige week vond namelijk al de opening van het warehouse op de Maasvlakte plaats. Op deze strategische locatie, nabij de container terminals van de Maasvlakte, kunnen klanten ook gebruik maken van gecombineerde opslag voor zowel ADR als non-ADR goederen.

De gecombineerde opslaglocaties van Broekman Logistics bevinden zich in de door de Overheid benoemde ‘Logistic Corridor’. Hiermee biedt Broekman Logistics haar klanten de mogelijkheid om direct en eenvoudig de Europese markt te bedienen. Alle locaties voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en milieu.

Over Heylen Warehouses

Heylen Warehouses ontwikkelt, verhuurt en beheert state-of-the-art logistiek en bedrijfsmatig vastgoed, dat tot stand komt via een efficiënt bouwproces en functioneel en zorgeloos gebruik garandeert. Zowel in Nederland als in België realiseerde het bedrijf al ruim 600.000 m2 aan toekomstbestendige en kwalitatief hoogwaardige gebouwen, die bovendien qua ontwerp een bijzondere architectonische meerwaarde bieden.

Op dit moment heeft Heylen Warehouses ruim 200.000 m2 aan distributiecentra in aanbouw en meer dan 1 miljoen m2 aan gunstig gesitueerde, eigen gronden in voorraad. Heylen Warehouses is een onderdeel van Heylen Group in België, een industriële holding die wereldwijd investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers.

Over Broekman Logistics

Broekman Logistics is meer dan 55 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en uitgegroeid tot een full-service logistiek dienstverlener met ca. 800 medewerkers en vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië. Broekman is gespecialiseerd in Forwarding & Shipping, Warehousing & Distribution en Breakbulk Terminals. De dienstverlening van Broekman kenmerkt zich door een global reach met een personal touch (www.broekmanlogistics.com).

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.