Broekman Logistics en Heylen Warehouses openen hypermodern magazijn in Venlo

Broekman Logistics en Heylen Warehouses openen hypermodern magazijn in Venlo

Venlo, 7 mei 2019 – Broekman Logistics & Heylen Warehouses hebben vandaag op feestelijke wijze hun nieuwe huzarenstukje van ruim 65.0000m2 aan opslagruimte geopend in Venlo. De directies van beide bedrijven spraken er samen met gedeputeerde Joost van den Akker en wethouder Erwin Boom een 200-tal genodigden toe. Het hypermoderne warehouse, dat voldoet aan de strengste veiligheidsnormen voor de opslag van gevaarlijke goederen, werd voor één dag het decor van een wervelende openingsceremonie. Zie hieronder de video van de opening.

Broekman Logistics gaat de logistieke campus in Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten waaronder m.n. ook gevaarlijke (ADR) goederen. De totale warehouse oppervlakte bedraagt 53.000 m2 en werd gebouwd op de voormalige projectlocatie van DSM Pharma Chemicals in Venlo. Daarnaast is er ruim 10.000 m2 aan mezzaninevloeren en 2.500 m2 kantoorruimte beschikbaar. Op termijn moet de hele operatie ongeveer 300 arbeidsplaatsen opleveren. “ Wij zijn trots om nu ook in Venlo gevestigd te zijn en een bijdrage te leveren aan het versterken van logistiek Limburg. Deze triple-AAA zichtlocatie is uitstekend gelegen – de bargeterminal en railterminals liggen als het ware om de hoek van ons terrein evenals de A67 en A73. . De uitbreiding van de warehouse capaciteit in Venlo is onderdeel van de groeistrategie van Broekman Logistics “zegt Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Warehousing & Distribution van Broekman Logistics.

Safety first
“In dit warehouse worden andere stoffen opgeslagen dan in een standaard warehouse”, legt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses uit. “Dit gebouw is geschikt om een grote hoeveelheid en variëteit aan gevaarlijke en niet-gevaarlijke goederen op te slaan en te behandelen. Om dat op een veilige manier te kunnen doen, heeft Heylen Warehouses al haar expertise en knowhow toegepast voor de ontwikkeling van een environmental secured warehouse.”
“Zo is het hypermoderne magazijn bijvoorbeeld 30cm vloeistofdicht uitgevoerd en heeft speciale poorten met een vloeistofbarrière om alle vormen van lekkage in het milieu tegen te houden. Daarnaast zijn er ook twee blussystemen, één op water en één op gas, omdat sommige producten niet in contact mogen komen met water. Het magazijn is ook sterk gecompartimenteerd, zodat bij calamiteiten goederen in andere compartimenten gevrijwaard kunnen blijven. “Deze maatregelen zijn nodig om de veiligheid van de mensen, de goederen en het milieu te garanderen,” benadrukt Caspanni.

Gecombineerde opslag
Met dit gloednieuwe warehouse in Venlo zet Broekman Logistics weer een stap vooruit in het aanbieden van gecombineerde opslag. De gecombineerde opslaglocaties van Broekman Logistics bevinden zich op logistieke hotspots in de BeNeLux. Hiermee biedt de logistieke partner haar klanten de mogelijkheid om direct en eenvoudig de Europese markt te bedienen. Alle locaties voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en milieu.

Een uniek moment
Er staan vier thema’s centraal: Combination, Compliant, Customised en Coordinates, afgeleid van het BLUE4C concept van Broekman Logistics.
Tijdens een rondleiding door het warehouse kunnen alle aanwezigen de mogelijkheden met betrekking tot de opslag van gevaarlijke en niet-gevaarlijke producten zelf ervaren.
Na afloop is er gelegenheid om op een informele manier bij te praten onder het genot van lokale specialiteiten.

Over Broekman Logistics
Sinds de start van Broekman Logistics (1960) is het Rotterdamse bedrijf uitgegroeid tot een van de leidende full-service supply chain-bedrijven in Nederland. Met 43 locaties in Nederland, België, China, India, Singapore, Polen en Tsjechië biedt Broekman Logistics haar klanten een geïntegreerd pakket van supply chain-diensten aan: expeditie, scheepvaart, opslag en distributie vanaf strategische locaties middels haar gespecialiseerde breakbulk terminals en gecombineerde non-ADR / ADR klasse warehouses.
Samen met haar partners, bieden de 1000+ supply-chain professionals van Broekman Logistics hun klanten de inmiddels befaamde Global Reach met een Personal Touch. (www.broekmanlogistics.com)

Over Heylen Warehouses
Heylen Warehouses is onderdeel van de industriële holding Heylen Group en ontwikkelt, verhuurt en beheert state-of-the-art logistiek en bedrijfsmatig vastgoed, dat tot stand komt via een efficiënt bouwproces en functioneel en zorgeloos gebruik garandeert. Zowel in Nederland als in België realiseerde het bedrijf al ruim 650.000 m2 aan toekomstbestendige en kwalitatief hoogwaardige gebouwen, die bovendien qua ontwerp een bijzondere architectonische meerwaarde bieden (www.heylenwarehouses.com).

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.