Christoph Kost wint 27e VA-Prijs

Christoph Kost wint 27e VA-Prijs

Op vrijdag 14 juli heeft vereniging ELC Limburg de 27e VA (VervoersAcademie)-Prijs uitgereikt aan Fontys student Christoph Kost. Christoph ontving een cheque van 1000 Euro. De jury bestond uit het Fontys College van Gecommiteerden. Onderdeel van het College van Gecommiteerden zijn ELC Limburgleden DSV Solutions, Ewals Cargo Care, Gemeente Venlo, Logischerwijs, Medtronic en Seacon Logistics.

Christoph Kost heeft zijn afstudeeropdracht in de periode Januari 2017 – juni 2017 uitgevoerd bij Volkswagen AG- Werk Wolfsburg in Wolfsburg (D). Zijn opdracht was: “Optimaliseer de bevoorradingsprocessen van de carrosseriebouwer door het AKL (automatische kleinteilelager)”.

Volgens het juryrapport was dit een complexe opdracht waarbij de oorzaak in het verdere proces lag, dan in het aangegeven probleemgebied. Hij heeft gestructureerd en consistent dit probleem geanalyseerd en aangepakt. Hierbij heeft hij zowel gekeken naar het voortraject waar de pallets verzameld worden alvorens ze geautomatiseerd het proces ingaan, als ook naar het geautomatiseerde proces zelf.

Tevens heeft Christoph in zijn onderzoek meerdere aangeleerde methoden en technieken in de opleiding gecombineerd, hierbij valt te denken aan voorraadbeheer, techniek (werking van geautomatiseerde magazijnen, enkelspel/dubbelspel), wachttijdtheorie (o.a. invloed van bezettingsgraden op procestijden, maar ook op voorraadbeheer), etc. en deze vaak nog weten toe te passen in een andere context dan aangeleerd in de opleiding. Tenslotte zijn er verschillende oplossingsvarianten aangeboden die uitleenlopen van pragmatische quick wins tot meer complexe technische uitbreidingsmogelijkheden van de opslagmachine voor in de toekomst, waarbij deze ook financieel (investering vs rendement) zijn onderbouwd.

Fontys Venlo en ELC Limburg wensen Christoph alle succes toe voor de toekomst.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.