Containers van weg naar binnenvaart

Containers van weg naar binnenvaart

Operationalisering van de shift van containers van de weg naar de binnenvaart biedt veel kansen en bij verladers bestaat hiervoor veel interesse. Maar is een taai vraagstuk: al twee decennia wordt met wisselend succes gewerkt aan de totstandkoming ervan. Ondanks alle inspanningen van de ondernemers met partijen als het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Topsector Logistiek / Connekt Lean & Green Off Road en de Logistieke Alliantie heeft dit nog niet tot een échte brede doorbraak geleid.

Gezamenlijke ambitie: dagelijks 2000 TEU van weg naar binnenvaart Begin 2020 hebben ondernemers, brancheverenigingen, havenbedrijven, onderzoekers en overheden een gedeeld beeld gecreëerd qua cijfers (eenduidigheid in definities en cijfermateriaal), potentie (wat is mogelijk) én ambitie (stip op de horizon).

Heb je een concreet plan of idee voor bundeling van containerstromen, lijndiensten of vermindering van lege containerstromen, meld je aan via: containersvanwegnaarbinnenvaart.nl

Lees de hele brochure hier! Modal-Shift-zig-zag-A4-def

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.