Cruyff Foundation en Seacon Logistics verlengen partnercontract

Cruyff Foundation en Seacon Logistics verlengen partnercontract

Samenwerking voor onbepaalde tijd met focus op internationale projecten

Amsterdam, 30 oktober 2017 – De Johan Cruyff Foundation en Seacon Logistics tekenden afgelopen vrijdag tijdens de feestelijke aftrap van ‘1000 dagen tot Tokyo 2020 van Topsport Limburg’ een partnercontract voor onbepaalde tijd. Daarmee spreken beide partijen de intentie uit om samen het gedachtegoed van de Cruyff Foundation op internationale schaal te versterken, onder meer met de opening van een Speciaal Cruyff Court tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020. Zo kunnen kinderen met een beperking ook in Japan vooruit worden gebracht door beweging. Ook zijn er plannen gemaakt om in 2018 een Schoolplein14 in Venlo te realiseren. Deze kleurrijke schoolpleinen stimuleren kinderen in het basisonderwijs om meer buiten te spelen.

Intensieve samenwerking
Op de dag dat er nog 1000 dagen te gaan zijn voor de Olympische Spelen in Japan, zetten Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation en Hai Berden, oprichter van Seacon Logistics hun handtekening onder het partnercontract, dat voor onbepaalde tijd ingaat.
Niels Meijer: “We zijn ontzettend blij dat we nog intensiever gaan samenwerken met Seacon als een vaste partner voor onze internationale projecten. Het past perfect bij het gedachtegoed van de Cruyff Foundation om wereldwijd kinderen met en zonder beperking te laten sporten en spelen – een belangrijke voorwaarde voor een gezonde toekomst. Samen met Seacon zetten we opnieuw een stap in die richting.”

1000 dagen tot Tokyo 2020
De bekrachtiging van de samenwerking vond plaats tijdens de feestelijke aftrap van de campagne ‘1000 dagen tot Tokyo 2020’, georganiseerd door Topsport Limburg. De campagne onderstreept zowel de sportieve als zakelijke relatie tussen Nederland en Japan. Daarom is nu het plan opgevat om een Speciaal Cruyff Court te realiseren in Tokyo, waar Seacon en de Cruyff Foundation in de jeugd met een beperking de kans bieden om op een plezierige en veilige manier te sporten. Ook dichterbij huis zullen de Cruyff Foundation en Seacon de handen ineens slaan, door samen een Schoolplein14 te realiseren in Venlo. Schoolplein14 is een project naar een idee van Johan Cruijff, waarmee saaie schoolpleinen worden omgetoverd tot uitdagende, kleurrijke plekken waarmee kinderen uit het basisonderwijs worden gestimuleerd om meer buiten te spelen.

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en Gehandicaptensport: sportprojecten voor kinderen met een beperking. Elke week brengen wij zo wereldwijd duizenden kinderen in beweging. www.cruyff-foundation.org.

Over Seacon Logistics
Seacon Logistics is een logistieke ketenregisseur met een maritiem karakter. Ze bieden moderne supply chain oplossingen, overzeetransport, douane- en warehousefaciliteiten, value added logistics en fijnmazige Europese distributie. Met hun completepakket aan logistieke dienstverlening zijn zij in staat grote en kleine bedrijven de beste
oplossing voor hun logistieke vraagstukken aan te bieden. www.seaconlogistics.com

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.