Cybercrime nieuws: Digitale veiligheid in coronatijden, extra webinars op 6 april en 8 april.

Cybercrime nieuws: Webinars digitale veiligheid in coronatijden,

Hoe veilig is jouw thuiswerkplek? Tips en tricks tijdens extra webinars op 6 en 8 april.

ELC Limburg is partner van Expertisecentrum Cyberweerbaarheid. Dit Expertisecentrum organiseerde zeer succesvol een webinar over veilig thuiswerken. We nodigen van harte het ELC Limburgnetwerk uit voor de webinars.

De intelligente lockdown leidt tot een forse stijging van het digitale verkeer. De Amsterdam Internet Exchange noteerde vorige week zondag een record aan dataverkeer. VPN-aanbieders zien een stijging van meer dan 200% van hun verkopen en ook allerlei applicaties voor digitale samenwerking zien het gebruik sterk toenemen. En met meer routine in online verkeer nemen ook de risico’s toe.

Afgelopen week is het al een paar keer in het nieuws geweest. Cybercriminelen blijken heel snel in te spelen op de nieuwe situatie die is ontstaan door de verschillende maatregelen en adviezen om de verspreiding van COVID 19 in te perken. Online werken betekent meer email-verkeer, vaker inloggen op de systemen van het werk, kortom meer digitaal verkeer en daardoor ook meer kansen voor cybercriminelen. Er is al gewaarschuwd voor ‘anti-bacteriële’ bankpassen en Corona-apps die aangeboden worden en zo zullen de komende tijd nog meer inventieve ideeën opduiken. Extra alertheid is dus geboden.

Aangezien fysieke bijeenkomsten voorlopig niet aan de orde zijn schakelen wij als ECCW over op online-bijeenkomsten om u van de belangrijkste informatie en tips te voorzien.
We behandelen in dit webinar van een uur, drie thema’s:
• Wat zijn de belangrijkste risico’s: met en zonder COVID 19
• Hoe beperk je die risico’s zoveel mogelijk: digitale basishygiëne op orde brengen
• Wat moet je nu regelen voor het geval dat het een keer fout gaat: crisisplan(netje) maken

Deelname is gratis en aanmelden kan via:
Webinar op maandag 6 april om 13.30u
Webinar op woensdag 8 april om 19.30u

U ontvangt vooraf van de organisatie een link waarmee u deel kunt nemen aan het webinar.

De webinars worden verzorgd door Jeroen Duijsens (projectleider) en Erik van der Heijden (ethical hacker) van het ECCW. Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid is een samenwerking van onder andere Digital Trust Center, Ondernemend Limburg, Brightlands Smart Services Campus, CybersecurIT en Limburgse onderwijsinstellingen.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.