De aarde heeft ons niet nodig, wij haar wel

De aarde heeft ons niet nodig, wij haar wel

Brightlands Institute for Supply Chain Innovation organiseerde op donderdag 2 maart het Event ‘Dare To Be Circular’ in het Mecc in Maastricht. Limburg heeft, mede door de bundeling van kennis en ondernemerschap van Brightlands Institute for Supply Chain innovation (BISCI), al meerdere stappen gezet in het verduurzamen en circulair maken van supply chains. Resultaten van 3 jaar onderzoek en kennis uit het netwerk kwam samen op dit evenement. BISCI is het samenwerkingsverband van Universiteit Maastricht (UM), TNO en Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek (Centre of Expertise KennisDC Logistiek) mede gefinancierd door Provincie Limburg.

De wereld verandert snel en er gaat de komende jaren nog veel meer veranderen. Wereldwijde goederenstromen en supply chains staan op een omslagpunt. Van het ouderwetse denken in ketens waarin goederen zo goedkoop mogelijk van A naar B vervoerd worden, zien we een verschuiving naar intensievere samenwerking binnen slimmere ketens waarin digitalisering, data en duurzaamheid een steeds grotere rol spelen. Door o.a. een schaarste aan grondstoffen en de stijgende energieprijzen zijn bedrijven en overheden genoodzaakt om samen te werken om te komen tot duurzame supply chains.

Lees het hele verslag van de dag op de website van CoE KennisDC Logistiek via deze link.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.