“Eerder beginnen met werken, dat kan natuurlijk ook!”

“Eerder beginnen met werken, dat kan natuurlijk ook!”

Maastricht Bereikbaar helpt bedrijven bij het optimaliseren van de inzet van bestelverkeer. Er zijn echter ook bedrijven die zelf veranderingen doorvoeren waarmee ze minder in de spits rijden en voordelen realiseren. Zo koos het bedrijf Gepla voor gewijzigde werktijden, geen enkele monteur rijdt meer in de spits!

Gepla wil ‘best in class’-leverancier zijn op het gebied van binnenafwerking en inrichting in de nieuwbouw- en renovatiesector. Dit wil het bedrijf bereiken door het continu verbeteren van producten, bedrijfsprocessen en de kwaliteit van de geleverde diensten. De monteurs van Gepla werken voortaan van 7.00 tot 15.15 uur, waardoor zij niet meer in de spits hoeven te rijden. Hiermee haalt het bedrijf dagelijks 20-25 voertuigen uit de spits, een mooie bijdrage aan het terugdringen van vertraging.

Voordelen op korte en lange termijn
“Gelukkig is het bij 90% van onze klanten mogelijk om vanaf 7.00 uur te beginnen”, zegt Jack Gelissen, directeur van Gepla. “Minder reistijd betekent een hogere efficiëntie. Ook zorgen we ervoor dat de benodigde materialen al voor 7.00 uur op de werkplek aanwezig zijn. Hierdoor kunnen de monteurs direct beginnen. We kiezen voor een werkdag van 7,5 uur, dit beperkt de fysieke belasting voor medewerkers en het vergroot hun duurzame inzetbaarheid. Dit is niet alleen op de korte termijn een voordeel maar zeker ook op de lange termijn.”

Gratis logistiek advies
Voor bouw- en installatiebedrijven zijn er vele mogelijkheden om besparingen te realiseren. Denk daarbij aan aanpassingen in de stromen van materialen en medewerkers. Bijvoorbeeld het beperken van reistijd en kilometers door nachtdistributie en levering in een dependance waar materialen verpakt per order van verschillende leveranciers klaarliggen om opgehaald te worden. Hierdoor hoeven medewerkers minder te rijden wat uiteraard ook tijd en kilometers en dus kosten bespaart. Maastricht Bereikbaar ondersteunt ook uw bedrijf graag met gratis logistiek advies over de kansen en mogelijkheden. Interesse? Neem dan contact op met logistiek makelaar Mark Luikens, tel. 06-51165781 of mark.luikens@maastricht-bereikbaar.nl).

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.