ELC Limburg in gesprek met Minister Cora van Nieuwenhuizen

ELC Limburg in gesprek met Minister Cora van Nieuwenhuizen

Groepsfoto op Barge Terminal Born

Op maandag 4 februari bracht minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op uitnodiging van vereniging European Logistics Center (ELC) Limburg een werkbezoek aan Limburg. Zij bracht onder meer een bezoek aan de Barge Terminal Born waar ze in gesprek ging over de uitdagingen rondom havens en binnenvaart. Daarnaast nam zij op de Brightlands Chemelot Campus deel aan een rondetafelgesprek onder leiding van ELC-voorzitter Mark Verheijen met vertegenwoordigers uit de chemie, transport en medische technologie.

Rondetafelgesprek bij Barge Terminal Born

Tijdens de dag kwamen thema’s als de congestie bij de haven in Rotterdam, bevaarbaarheid van de Maas en bediening van de sluizen, vrachtwagenparkeerplaatsen en de Brexit aan de orde. Natuurlijk werd ook uitgebreid stilgestaan bij de files en de aanpak van de Limburgse snelwegen. 

Het werkbezoek en de contacten met de ELC-leden past in de ambitie van ELC Limburg om de sector transport en logistiek in Limburg te versterken en vertegenwoordigen. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst bij Barge Terminal Born en Brightlands Chemelot Campus.

Buiten een afvaardiging van ELC Limburg, Provincie Limburg en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat namen deel: Barge Terminal Born, Wessem Port Services Group, Fontys Venlo, Schuttevaer Vereniging, Brightlands Chemelot Campus, SABIC, Medtronic, Fibrant, Gemeente Sittard-Geleen, IF Consultancy, Fontys Venlo, Gehlen Schols Logistics, DSM, Greenport Development Board en Meulenberg Transport.

Rondetafelgesprek Brightlands Chemelot Campus

V.l.n.r. Hans Aarts, Directeur Fontys Venlo en bestuurslid ELC Limburg. Mark Verheijen, Zelfstandig adviseur en Voorzitter ELC Limburg. Robert Claassen, Executive Director Chemelot

Groepsfoto Brightlands Chemelot Campus

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.