ELC Limburg sessie Arbeidsmarkt en Onderwijs

ELC Limburg sessie Arbeidsmarkt en Onderwijs

Vrijdag 18 mei 2018

Rond 10:30 uur verzamelden zich zo’n 40 deelnemers bij ROC Leeuwenborgh in Sittard voor de ELC Limburg sessie over Arbeidsmarkt en Onderwijs.

Na een woord van welkom door Paul Custers, voorzitter stuurgroep arbeidsmarkt, presenteerde gastheer Dirk Verhoeven van ROC Leeuwenborgh.de ontwikkelingen rondom onderwijs. Vervolgens sprak Hen Schreurs namens WerkgeversServicePunt Noord-Limburg over de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en gaf aan de hand van voorbeelden aan hoe dit succesvol kan zijn.

Gea Winkens belichtte de activiteiten van de ELC Limburg werkgroep ‘Customer Journey’ met cijfers over scholieren en zij-instromers. Chris Peters, UWV Zuid-Limburg vulde het verhaal van Gea aan met nog meer cijfers over de logistieke arbeidsmarkt. Als laatste werd door Sanne Thijssen van STL-werkt een update gegeven vanuit de werkgroep ‘Logistieke Ambassadeurs en Toolkit’ over het belang van promotie van de logistiek bij onder andere middelbare scholieren. De Toolkit is een verzameling van presentaties, filmpjes en spellen welke door de ambassadeurs gebruikt kunnen worden op middelbare scholen. Er werd een oproep gedaan aan mensen die gebruik willen maken van deze Toolkit en actief aan de slag willen gaan om de sector te promoten.

We bedanken alle aanwezigen voor hun deelname en het actief meedenken in onze projecten en werkgroepen.

Over Stuurgroep Arbeidsmarkt van ELC Limburg
De Stuurgroep Arbeidsmarkt bestaat uit verschillende commissies en werkgroepen. Ze heeft als taak om de arbeidsproblematiek binnen de logistiek in Limburg aan te pakken. Dit doet zij in verschillende werkgroepen.Heeft u interesse in deelname aan onze werkgroepen of wilt u meer informatie hebben over onze werkgroepen of sessies dan gelieve contact op te nemen met Francien te Baerts, Projectmanager Arbeidsmarkt ELC Limburg, via ftebaerts@elc-limburg.nl, +31 652891680.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.