Waarom Limburg?

Limburgse logistiek kent geen grenzen

Dankzij haar strategische ligging tussen de mainports Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam én de centrale Europese markten, is Limburg van oudsher een belangrijk knooppunt waar vervoer over water en land als vanzelfsprekend samenkomen. Zoals alle wegen naar Rome leiden, zo lopen de belangrijkste Europese routes via Limburg.

Waarom Limburg? Daarom!

Dankzij haar strategische ligging tussen de mainports Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam én de centrale Europese markten, is Limburg van oudsher een belangrijk knooppunt waar vervoer over water en land als vanzelfsprekend samenkomen. Zoals alle wegen naar Rome leiden, zo lopen de belangrijkste Europese routes via Limburg.

 • Strategische ligging.
 • Uitstekende rail-, water- en wegverbindingen (multimodaal ontsloten).
 • Toplocaties bedrijventerreinen.
 • Internationale multimodale containerterminals.
 • Uitstekende havenfaciliteiten.
 • Internationale vrachtluchthaven.
 • Topbedrijven in logistieke dienstverlening.
 • Hoogwaardige centra voor training en opleidingen.
Waarom Limburg ELC

Infrastructuur

Limburg is voorzien van de beste infrastructuur voor multimodaal vervoer, op- en overslag, waardetoevoegende activiteiten en distributie over de Europese markt.

Van Noord naar Zuid, van West naar Oost, van water naar spoor, van weg naar lucht of omgekeerd. Limburg is bereikbaar! De Maas en het Julianakanaal en de daarop ontsloten havens, de barge- en railcontainerterminals in o.a. Venlo en Born, de logistieke bedrijventerreinen in Venlo en Born met hun logistieke dienstverleners, de autosnelwegen en railverbindingen én Maastricht Aachen-Airport zijn onderdelen van een landschap waarin logistiek diep zit verankerd.

Limburg heeft de toekomst

De vele logistieke dienstverleners die Limburg rijk is, worden niet voor niets tot de Europese top gerekend. De laatste decennia is een op logistiek gerichte regio ontstaan die klaar is voor de toekomst!

Niet alleen in de traditionele, maar ook in de virtuele en in de nieuwe economie speelt een snelle en vlekkeloze logistiek een steeds belangrijkere rol. Snelle en directe communicatie vraagt namelijk ook om snelle afwikkeling van transacties. Limburg loopt voorop bij het ontwikkelen en toepassen van nieuwe, logistieke concepten en technieken. Ook de automatiseringsgraad van de Limburgse verladers en logistieke dienstverleners is naar de laatste stand van de technologie.

ELC Opleiding en training

Opleiding en training

Niet alleen techniek telt: mensen bepalen nog altijd de kwaliteit achter de logistieke diensten. Daarom bezit Limburg zelf uitstekende opleidingen en trainingscentra voor logistieke specialisten. Van de opleiding tot vrachtwagenchauffeur tot en met universitaire studies op logistiek gebied:

 • Maastricht University biedt een bedrijfskundig-logistiek curriculum.
 • Open Universiteit Heerlen biedt een Master of Science met een uitstroomprofiel Marketing en Supply Chain Management.
 • Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek(Vervoersacademie) in Venlo biedt een tweetal logistieke opleidingen op HBO-niveau.
 • Zuyd Hogeschool kent een Technische Bedrijfskunde opleiding en een International Business opleiding met logistiek en Supply Chain Management onderdelen.
 • Leeuwenborgh, Gilde Opleidingen en Arcus College bieden verschillende logistieke opleidingen op MBO niveau.

De Limburgse opleidingen voor beroepsgoederenvervoer en logistiek in het algemeen behoren tot de beste in hun branche.

Comments are closed.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.