Webinar ‘Closed Loop Supply Chains’

Datum/Tijd
Datum - 13 okt
16:00 - 17:15


Beste geïnteresseerden in ELC Limburg,
 
De Innovatie en Duurzaamheid Commissie van ELC Limburg organiseert op dinsdag 13 oktober een Webinar met als titel: ‘Closed Loop Supply Chains’. Deze bijeenkomst wilden wij op locatie afgelopen maart organiseren maar kon helaas niet doorgaan. Wij hebben lang over een nieuwe datum en vorm nagedacht en denken u een mooi digitaal programma aan te kunnen bieden.

Hergebruik en circulariteit van goederen, dat is waar Closed Loop Supply Chains om draaien.
Maatregelen om het milieu te beschermen zoals recycling van producten en grondstoffen worden top prioriteit! Milieuvervuiling is een groot neveneffect van de wereldwijde sterke welvaart en bevolkingsgroei, voor veel sectoren en zeker ook voor de logistiek. Het klimaatakkoord van Parijs gaat harde maatregelen treffen waar we allemaal te maken mee krijgen. Daarnaast is er binnen e-Commerce er steeds meer aandacht voor retourstromen en dit valt ook onder Closed Loop Supply Chains.  

Op dinsdag 13 oktober organiseren wij een inspirerende Webinar voor u omtrent dit onderwerp. Hoogleraar Closed Loop Supply Chains Harold Krikke van de Open Universiteit zal deze dag begeleiden en u alle ins- en outs geven over dit onderwerp. Daarnaast laten wij u zien hoe Rd4 én Smurfit Kappa een regionale closed loop hebben gerealiseerd gericht op de grondstof papier/karton die vrijkomt in Zuid-Limburg! Een praktijkvoorbeeld waarbij logistiek en circulaire hand in hand gaan! Dit wilt u niet missen!

Programma:
16.00 uur: Opening door Victor Verboeket, voorzitter Innovatie en Duurzaamheid Commissie
16.05 uur: Theoretisch kader: Samenwerking in Supply Chains door Prof.Dr.Ir. Harold Krikke
16.25 uur: Praktisch kader: Samenwerking in de ketens van Smurfit Kappa en RD4, door Leon Graff, Managing Director Recycling Benelux Smurfit Kappa en Roger Wetzels, Manager Grondstoffen, Reinigingsdiensten RD4
16.55 uur: Vragen en discussie
17:10 uur: Slotwoord

Deelname is gratis. Meld u aan, liefst voor 12 oktober, via Michiel Kuijer, mkuijer@elc-limburg.nl.
 
Tot 13 oktober!
 
Met vriendelijke groet,

Victor Verboeket
Voorzitter Innovatie en Duurzaamheid Commissie
ELC Limburg

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.