Fontys start met deeltijd bachelor Logistiek met component Douane

Fontys start met deeltijd bachelor Logistiek met component Douane

Fontys is voornemens om in februari 2018 te starten met de deeltijd bachelor genaamd ‘Logistics Management/Customs& Trade Compliance’. De opleiding wordt afgesloten met een volwaardig HBO bachelor-certificaat. De deeltijd is tot stand gekomen door een samenwerking van Fontys met Douane Nederland, evofenedex, TLN Fenex en andere logistieke brancheorganisaties.

Vraag naar hoogopgeleide logistici en douaneprofessionals
In een steeds complexer wordende internationale logistiek worden ketenregie en het managen van douaneprocessen steeds belangrijker. Nieuwe wetgeving en de noodzaak van veiligheid van data en goederen vereisen de juiste maatregelen en onder andere daarom neemt de vraag naar hoogopgeleide logistieke professionals toe.

Fontys Logistiek en samenwerkingsverbanden
Fontys Venlo pakt bovenstaande uitdagingen met beide handen aan en dat resulteerde in meerdere samenwerkingsverbanden. Drie jaar geleden is gestart met de Minor ‘Customs Management in International Business’ met ondersteuning van KennisDC Logistiek Limburg en Provincie Limburg. Fontys is ook onder andere projectleider binnen het Expertisecentrum Trade Compliance& Customs Management. Topsector logistiek én de koepelorganisaties zijn verenigd in het Overleg Douane Bedrijfsleven en ondersteunen de deeltijd opleiding. Deze studie kan ook een mooie stap zijn en sluit qua inhoud goed aan bij de master van RSM genaamd: ‘Executive Master in Customs and Supply Chain Compliance’.

Deeltijd Logistics Management/Customs & Trade Compliance
In deze opleiding wordt vanaf dag één het verband gelegd tussen het logistieke proces, douaneregels en supply chain compliance. De student ontwikkelt organisatorische modellen en processen voor internationale supply chains, vanuit een customs en compliance management perspectief. In de studie worden kennis en competenties opgebouwd beginnend bij interne bedrijfsprocessen en wordt van daaruit toegewerkt naar vraagstukken die te maken hebben met customs en trade compliance management in internationale supply chains.

Informatiebijeenkomst Deeltijd Logistiek op 29 november
Voor geïnteresseerden in deze opleiding wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 29 november van 10:00 uur tot 11:30 uur in het van der Valk Hotel in Eindhoven. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de opleiding.

Meer informatie en aanmelden bijeenkomst
Voor meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst kunt u terecht bij Merten Koolen, Coördinator Deeltijd Fontys, m.koolen@fontys.nl.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.