Het grote luchtprobleem: de helft van jouw pakje is eigenlijk lucht (Artikel NOS over Fontys Venlo onderzoek)

Het grote luchtprobleem: de helft van jouw pakje is eigenlijk lucht (Artikel NOS over Fontys Venlo onderzoek)

Je bestelt iets kleins online en dat wordt vervolgens bezorgd in een veel te grote doos, vol met vulmateriaal. Het is iets dat maar al te vaak voorkomt, pakketten die voor een groot deel uit lucht bestaan. Volgens onderzoekers zijn pakketten in Nederland gemiddeld zelfs voor ongeveer 50 procent leeg. Kan dat niet anders?

“Het is ingewikkeld voor webshops om zendingen efficiënt te verpakken”, zegt Ken Zschocke, docent logistiek aan de Fontys Hogeschool Venlo. De meeste webshops hebben maar zo’n tien verschillende dozen waar alles wat ze verkopen in moet passen. En dat levert dus veel halflege pakketten op.

Lees het artikel over Fontys Venlo onderzoekers Danny Jonker en Ken Zschocke via: https://nos.nl/op3/artikel/2263608-het-grote-luchtprobleem-de-helft-van-jouw-pakje-is-eigenlijk-lucht.html

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.