Heylen Warehouses bouwt EDC voor Stelrad & Henrad op Avantis Heerlen

Heylen Warehouses bouwt EDC voor Stelrad & Henrad op Avantis Heerlen

Op het bedrijvenpark Avantis in Heerlen gaat Heylen Warehouses een nieuw Europees Distributie Centrum (EDC) bouwen van 28.000 m2 voor Stelrad en Henrad, beide onderdeel van de Stelrad Radiator groep. Zo bouwt Heylen Warehouses na Venlo en Weert nu ook in Heerlen verder aan de expansie van logistieke projecten in Limburg.

Recent heeft Caradon Stelrad BV een huurcontract voor 10 jaar ondertekend. De radiatorgroep huurt in totaal ruim 28.000m2 ‘build-to-suit’ logistiek vastgoed, waarvan 25.000 m2 magazijnen, 2.900 m2 mezzanine en 400 m2 kantoren. Om in te spelen op de steeds sneller wijzigende markt van radiatoren voor verwarming zochten Henrad NV en Caradon Stelrad BV naar een gezamenlijk centraal gelegen magazijn. De locatie in Heerlen is uiterst geschikt om de West Europese markt snel en efficiënt te beleveren. Het magazijn bevindt zich op korte afstand van de fabriek in Nuth.

Europese markt
Avantis is het eerste Duits-Nederlandse bedrijvenpark dat zich op de grens tussen Aken en Heerlen bevindt, en daarmee in het hart van de Europese markt. In logistiek opzicht zijn de uitstekende verbindingen van deze locatie een sterk pluspunt voor bedrijven zoals Stelrad/Henrad Radiators, die goederen distribueren met focus op de Europese markt. Eerder vestigden er zich al bedrijven zoals DocMorris, Arion, Continental en DHL.

“Door de vestiging van Stelrad en Henrad wordt de positieve ontwikkeling van Avantis opnieuw bevestigd. In de eerste vier maanden van 2018 werd al 125.000 m2 aan gronden verkocht. Het is duidelijk dat de nieuwe ontwikkelingsstrategie werkt en dat Avantis inmiddels een uitstekende locatie is voor logistiek en handel in de grensregio. De beslissing van het Stelrad en Henrad om zich op Avantis te vestigen verheugd ons enorm. De goede ligging met een directe ontsluiting op de A76/A4 is daarbij de belangrijkste reden geweest,” aldus de directie van Avantis.

450.000 m2
Ook Heylen Warehouses is enorm verheugd om na Venlo en Weert nu ook in Heerlen aan de slag te gaan, vertelt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses. “Limburg is hiermee absoluut onze belangrijkste investeringsregio in Nederland. Onze vastgoedportefeuille in de provincie Limburg loopt inmiddels richting de 450.000 m2. We zijn ervan overtuigd dat Caradon Stelrad en Henrad zich met deze strategische locatie en dit moderne warehouse in een uitstekende uitgangspositie plaatsen voor de toekomst.”

Interessant voor beleggers
Heerlen is niet alleen een uitstekende locatie voor aan de industrie verbonden logistiek maar ook voor gerenommeerde beleggers in logistiek vastgoed. De investering van de Heylen Warehouses is hier weer een mooi voorbeeld van. “Het bedrijf is op dit gebied inmiddels een van de grotere spelers in Nederland. De stad is er bijzonder trots op dat zulke bedrijven beleggen in dergelijke logistieke centra. Dit spreekt ook vertrouwen uit in onze regio als toplocatie voor hoogwaardige logistiek. Alleen al op Avantis en Trilandis is straks 150.000 m2 aan logistieke ruimte gerealiseerd,” aldus wethouder Economische Zaken van Heerlen, Martin de Beer.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.