Hoe creëer je bewustwording over Synchromodaliteit? Met een serious game!

Hoe creëer je bewustwording over Synchromodaliteit? Met een serious game!

Logistiek dienstverleners, verladers en kennisinstellingen hebben gewerkt met de concepten van multimodaliteit en synchromodaliteit in de praktijk. Door het spelen van ‘Serious Game’ Synchromania is er bewustwording gecreëerd over de kansen van deze concepten.

Liof organiseerde enkele weken geleden bij Fontys in Venlo een workshop Synchromania in het kader van het project SYN-ERGIE, een project gesubsidieerd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland.

Synchromania is een door TNO ontwikkelde ‘serious game’ over synchromodale planning, die de speler kennis laat maken met de voordelen van synchromodaliteit. Spelers worden uitgedaagd zich in te leven in de rol van planner. Na iedere ronde zien de spelers hun scores op het gebied van kosten, CO2-emissies en klantentevredenheid.

Meer informatie over het project: https://www.project-synergie.eu/

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.