Leerlingen ervaren de logistiek tijdens Beroepenfeest en Doe Dag

Leerlingen ervaren de logistiek tijdens Beroepenfeest en Doe Dag

Ruim achthonderd leerlingen VMBO uit Venlo en Horst aan de Maas deden mee aan het Beroepenfeest (6 feb.) en de Doe-Dag (18 feb.). Deze dagen werd georganiseerd door Regio Venlo On Stage en ondersteund door de Human Capital Commissie van ELC Limburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Promotors, de jeugd heeft de toekomst is één van de thema’s van de Human Capital Commissie. Vier ELC Limburgleden hebben bijgedragen aan de promotie van logistiek aan veel leerlingen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Dit waren Broekman Logistics, DSV Solutions, KLG Europe en Seacon Logistics.

Op 6 februari was er (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gingen met elkaar in gesprek over een beroep en maakten een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag van 18 februari. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. Liefst 25 procent komt terecht bij een beroep waarmee tijdens On Stage kennis is gemaakt.

Wij danken Broekman Logistics, DSV, KLG Europe en Seacon Logistics voor hun bijdrages als Promotors, de jeugd heeft de toekomst!

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.