Limburgse logistiek succesvol tijdens internationale beurs

Limburgse logistiek succesvol tijdens internationale beurs

Limburg toont haar kracht op internationale topbeurs Transport Logistic München

Drukte op de Limburg-stand

Honderden standbezoekers, vele primeurs en een goede sfeer waren tekenend voor het succes van de Limburgse deelname aan dé internationale logistieke beurs Transport Logistic München, welke plaatsvond van 4 t/m 7 juni. Samen met 18 organisaties toonde Logistiek Limburg zich van zijn beste kant en liet zien dé logistieke hotspot van Europa te zijn door in te spelen op belangrijke thema’s.

Logistiek middelpunt

München was twee weken geleden het middelpunt van de mondiale transportwereld. 64.000 bezoekers uit 125 landen bezochten afgelopen week de bijna 2.400 exposanten. Records werden hiermee verbroken. Op de 125.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte was ook Logistiek Limburg vertegenwoordigd. De Limburg-stand kende eveneens veel bezoekers. “Wij kwamen hier om ons gezicht te laten zien en naamsbekendheid te genereren, maar we gaan naar huis met vele nieuwe en serieuze contacten”, aldus Germaine Bormans-Curfs, directeur van Curfs Logistics. Paul Spronck, Business Consultant vult aan: “Bedrijven waar je jarenlang mee in gesprek probeert te komen en wat telkens niet lukt, lopen nu zo de stand op. De eerste goede contacten hadden wij al na het eerste uur.”

Hot beurs topics ook actueel in Limburg

Naast het bezoeken van huidige of de zoektocht naar nieuwe relaties, maakt de beursorganisatie bekend dat men ook naar München komt om zich te laten informeren over belangrijke thema’s. Voor dit jaar waren dit onder andere het tekort aan arbeidskrachten, de Nieuwe Zijderoute en artificial intelligence om logistieke ketens transparanter en efficiënter te maken. De Limburgse Logistiek weet raad met deze thema’s. Pharox.IO, een Limburgse startup en deelnemer op de Limburg-stand, brengt alle facetten van het logistieke proces in kaart, die vervolgens in één grote database samenkomen. Apps en sensoren van Pharox combineren Internet of Things (IoT) en GPS in één klein apparaat, waarmee producten die nooit eerder konden praten, zoals containers, gaan praten. Logistieke ketens transparanter maken is daarmee binnen handbereik.

Bemanning van de Limburg-stand en reizigers ELC Limburg

Ook KLG Europe speelt in op deze thema’s. Continu worden verbeteringen en innovaties geïmplementeerd bij KLG om hoge klanttevredenheid te garanderen. Van investeringen in de beste nieuwe technologie tot alternatieve transport oplossingen. Een voorbeeld hiervan is de ‘door to door’ intermodale treinoplossing tussen Europa en China (v.v.). Met eigen reefers, een cold chain setup, 20ft – 45ft containers, track&trace en een eigen control tower. Alexander Hermkens (sales KLG Europe) hierover: “De activiteiten en mogelijkheden rond de New Silk Road ontwikkelen zich snel. Je merkt dat de markt zich vaak nog niet bewust is van de mogelijkheden. Transport Logistic München was de ideale plek om onze intermodale Coldchain mogelijkheden in 45ft reefers naar en vanaf China verder te promoten”.

Spelers op de Limburg-stand

ELC Limburg en LIOF organiseerden mede op verzoek van Provincie Limburg en door hen financieel ondersteund de gezamenlijke beursdeelname. De 18 Limburgse organisaties en bedrijven die zich in München presenteerde, waren: Broekman Logistics, Calsina Carré, Corneel Geerts transport groep, Curfs Logistics, Emons Groep, Everest Export B.V., Fontys Hogescholen/KennisDC Logistiek Limburg, Gaston Schul Group, KLG Europe, Koopman Automotive Solutions BV, LIOF, Pharox.IO, Provincie Limburg, TANS, VIA Logistics Professionals, Welsi BV en Wessem Port Services Group BV. Voor meer informatie over Limburg Logistiek of haar deelnemers, bezoek de website www.limburglogistics.com.

 

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.