Logistiek Limburg op zoek naar perspectief

Logistiek Limburg op zoek naar perspectief

Veel in de Limburgse economie draait om logistiek. De sector telt 60.000 werknemers en is goed voor een omzet van bijna 5 miljard euro per jaar. Al enkele jaren op rij is Noord-Limburg bovendien de logistieke hotspot van Nederland. Gelegen op de doorvoerroute vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen naar de eindbestemmingen in heel Europa, neemt Limburg een bijzondere logistieke positie in. Een positie die erom schreeuwt om op de juiste manier te worden uitgevent.

Het provinciebestuur stimuleert daarom innovaties bij logistieke bedrijven en liet dat samen met ELC Limburg en een groot aantal logistieke dienstverleners in mei dit jaar zien op de tweejaarlijkse Transport Logistic München (TLM), ’s werelds grootste transport- en logistiekbeurs. Dat zit dus wel goed. Maar het rondetafelgesprek voor deze uitgave over de uitdagingen waar logistiek Limburg zich de komende jaren voor geplaatst ziet, maakt duidelijk dat er op het vlak van personeel en imago nog heel wat te verhapstukken is. Want waar haal je de werknemers van de toekomst vandaan? Hoe interesseer je de jeugd voor logistiek? Het antwoord hangt nauw samen met het imago van de logistiek, waarbij al snel aan transport, wielen en warehouses wordt gedacht in plaats van interessante banen op mbo- en hbo-niveau. Dat is niet zo vreemd. Er verrijzen steeds meer warehouses langs de Limburgse snelwegen, een indicatie van de geweldige groei die de sector doormaakt en met het aantrekken van de economie verschijnen ook meer vrachtwagens op de wegen. Daarmee groeit tevens de vraag naar goed gekwalificeerd personeel. Maar die mensen heb je niet alleen nodig achter het stuur of op heftrucks. Hoe vult logistiek Limburg die behoefte in? Kan het op termijn blijven voldoen aan wat de markt van toplogistieke dienstverleners verlangt?

Lees verder via: https://www.ondernemersbelang.nl/kennisbank/logistiek-limburg-op-zoek-naar-perspectief/

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.