Logistieke hotspot Limburg presenteert zich op topbeurs

Logistieke hotspot Limburg presenteert zich op topbeurs

Bedrijven achter Limburg nr. 1 crossborder e-fulfilment hotspot bundelen krachten

18 Limburgse bedrijven slaan de handen ineen en presenteren zich gezamenlijk aan de 60.000 internationale bezoekers van Transport Logistic München. Krachten worden gebundeld om de topregio te profileren op ’s werelds grootste transport- en logistiek beurs die plaatsvindt van 4 t/m 7 juni 2019. Regio Venlo-Venray ging vorige week voor het derde achtereenvolgende jaar aan de haal met de prijs ‘crossborder e-fulfilment hotspot’. Dit onderstreept Limburg als topregio in de logistiek.

 

 

 

Logistiek Limburg op Transport Logistic München

18 logistieke bedrijven en organisaties, waaronder Provincie Limburg, presenteren zich gezamenlijk als logistieke hotspot Limburg op de internationale beurs Transport Logistic München. Gedeputeerde Joost van den Akker verklaart: “Al jaren opereren we als Limburg in de internationale top. Belangrijk ingrediënt is de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Hiermee stuwen we innovatie, verbeteren we infrastructuur en zorgen we voor een goede arbeidsmarkt. Om innovaties in de logistieke sector te versnellen heeft Provincie Limburg samen met Universiteit Maastricht het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) opgericht. Dit instituut zoekt de brede samenwerking op tussen logistieke dienstverleners en de kennisdragers. We zijn er trots op met 18 partijen de Logistieke hotspot Limburg op deze internationale beurs te vertegenwoordigen.”

De overige deelnemende partijen zijn: Broekman Logistics, Cabooter Group, Calsina Carré, Corneel Geerts transport groep, Curfs Logistics, Emons Group BV, Everest Export B.V., Fontys Hogescholen/KennisDC Logistiek Limburg, Gaston Schul Group, KLG Europe, Koopman Automotive Solutions BV, LIOF, Pharox, TANS, VIA Recruitment, Welsi BV en Wessem Port Services Group BV. Gezamenlijk representeren zij de gehele logistieke supply chain.

De deelnemende partijen die zich gezamenlijk presenteren als logistieke hotspot Limburg.

Nr. 1 crossborder e-fulfilment hotspot

Donderdag 4 april jongstleden werd de logistieke kracht van de regio Venlo-Venray bevestigd tijdens de uitreiking van de Logistieke Hotspots 2019. Venlo-Venray werd opnieuw uitgeroepen tot de onbetwiste winnaar op het gebied van crossborder e-fulfilment. Tevens steeg Venlo-Venray in de ranking van logistieke hotspots van plek 3 naar 2. Ook de andere Limburgse logistieke regio’s brachten het er goed vanaf. Limburg excelleert al jaren op haar logistieke competenties. Dankzij de veelvoud aan transporteurs, logistiek dienstverleners, ketenregisseurs en gespecialiseerde supportdiensten bestaat er een uitstekende mix aan logistieke ketenpartners. Vanuit Limburg zijn zo’n 30 miljoen consumenten binnen een afstand van 100 kilometer te bereiken, een strategische ligging ten opzichte van de grote Europese consumentenmarkt. De goede verbinding met belangrijke havens als Rotterdam en Antwerpen maakt het infrastructurele plaatje compleet.

Zo ook voor Wessem Port Services Group BV: “Het succes van ons bedrijf is gelinkt aan de locatie waar wij zijn gevestigd, namelijk Limburg”, aldus Peter van Gemert, commercial director. “Met de Maas en het Albert kanaal als uitvalbasis beschikken wij over een netwerk van verschillende binnenhavens. Tel daarbij op de grote zeehavens van Rotterdam en Antwerpen in onze achtertuin. Dit maakt een efficiënte aan- en afvoer via water, weg en spoor mogelijk.”

Transport Logistic München

De tweejaarlijkse beurs Transport Logistic (www.transportlogistic.de) is met meer dan 2.000 exposanten en ruim 60.000 bezoekers één van de belangrijkste internationale beurzen als het gaat om logistiek, mobiliteit, IT en supply-chain management. ELC Limburg en LIOF organiseren de gezamenlijke beursdeelname, ondersteund door Provincie Limburg.

De Limburg-stand tijdens Transport Logistic.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.