Noord-Limburg behoudt eerste plek op JLL Ranking

Noord-Limburg behoudt eerste plek op JLL Ranking

De regio Noord-Limburg is voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot beste logistieke hub van Nederland. Volgens vastgoedadviseur JLL, dat de ranking opstelde, is logistieke hotspot Venlo de drijvende kracht achter de prolongatie van de nummer 1 positie. Als tweede eindigde Utrecht voor Zuidoost-Brabant.

Het Michael Kors distributiecentrum in Venlo. Noord-Limburg is blijkens onderzoek van JLL de beste logistieke hub van Nederland.
Uit de ranking blijkt volgens JLL (voorheen Jones Lang LaSalle) dat het sentiment op de Nederlandse logistiek vastgoedmarkt de afgelopen jaren verder is versterkt. De verbeterde economische omstandigheden, het toegenomen consumentenvertrouwen en de aanhoudende lage rente zorgen voor een positief sentiment in de markt.

Ten opzichte van de Ranking Logistiek 2015 is de score van Noord-Limburg met 20 basispunten gestegen, waardoor deze regio nu 74,6% behaald van de theoretische maximaal haalbare score. Met name op variabelen over de gebruikersmarkt en beleggersmarkt scoort Noord-Limburg hoog. Het gebrek aan beschikbaar kwalitatief hoogwaardige distributiecentra drukt echter de opnamedynamiek, en zorgt voor relatief veel nieuwbouw ontwikkelingen in NoordLimburg. Het merendeel van de transacties in de periode 2015 – 2017 heeft betrekking op opmaat gerealiseerde distributiecentra zoals VidaXL (140.000 m²), Michael Kors (100.000 m²), DSV (83.000 m² ) en PVH Europe (60.000 m²). Daarnaast is de regio goed bereikbaar per binnenvaart en zijn de verschillende bedrijventerreinen goed bereikbaar middels openbaar vervoer. Door de strategische ligging ten opzichte van de rest van Europa, de relatief goedkope grond en de uitbreidingsmogelijkheden, is deze locatie geliefd bij nationale en internationale gebruikers en beleggers.

Regio Zuid-Limburg staat op een 5e plek en Midden-Limburg op de 14e plek. In totaal werden er 40 plaatsen/regio’s ingedeeld.

Bekijk het hele rapport via: http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/onderzoek/202/rapport-ranking-logistiek-2017

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.