Nunhems wint Limburg Export Award 2019

Nunhems wint Limburg Export Award 2019

Nunhems Nederland heeft de Limburg Export Award 2019 gewonnen. Het bedrijf kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten Stamicarbon uit Sittard en Fancom uit Panningen. De prijs werd woensdagavond uitgereikt door Joost van den Akker, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg, tijdens een drukbezochte live L1-tv-uitzending bij Dinnissen Procestechnologie in Sevenum, de winnaar van vorig jaar.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd voor de veertiende keer op rij uitgereikt. Net als voorgaande jaren was er een geldprijs van 10.000 euro en een kunstwerk voor de winnaar.
De vakjury koos de drie finalisten uit een shortlist van negen Limburgse bedrijven met elk een heldere, succesvolle exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering. Bij de drie finalisten is een bedrijfsfilm geproduceerd. Deze zijn te zien via Twitter @L1, www.L1.nl, youtube.com/L1  en op website Export Sociëteit Limburg, www.exportsocieteit.nl

Nunhems Nederland BV, Nunhem

Nunhems Nederland, opgericht in 1916, is een groentezaadveredelaar voor de professionele telers en groenteketens. Het bedrijf is binnen moederonderneming BASF verantwoordelijk voor alle groentezaad- activiteiten. Nunhems exporteert naar meer dan 100 landen en heeft in 44 landen een eigen organisatie opgebouwd . De afgelopen zeven jaar verdubbelde de export, onder meer door sterke productontwikkeling en de investeringen van 20 % van de jaarlijkse omzet in R&D. De kracht van Nunhems is samen met partners innovaties naar de markt te brengen. Met een uitgebreide product- markt- teelt- klanten- kennis gecombineerd met inzicht in consumententrends en behoeften. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering waarbij duurzaamheid en energiegebruik alsook bijvoorbeeld zero tolerance voor kinderarbeid in zaadproductielanden voorop staat.
De jury kenmerkt Nunhems als “een sterk internationaal bedrijf met een lange historie dat innovatieve groenteveredeling vertaalt naar concrete product/markt combinaties. Nunhems speelt actief in op consumentenbehoeftes en specifieke marktmogelijkheden in een continu proces van innovatie en samenwerking in de markt.” 
www.nunhems.com

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.