Nunner neemt 4PL-er Caroz over

Nunner neemt 4PL-er Caroz over

NUNNER Logistics uit Helmond heeft bekend gemaakt Caroz Coordination Centre te hebben overgenomen. Caroz, in 2000 in Venlo opgericht, was één van de eerste spelers op de Nederlandse markt die zich reeds aan het begin van dit millennium op zogeheten control tower (oftewel 4PL) activiteiten richtten. Caroz coördineert, stroomlijnt en bespaart op logistieke activiteiten van een breed scala aan opdrachtgevers. Het bedrijf heeft zich inmiddels tot een gerenommeerde naam in de 4PL industrie ontwikkeld, die onafhankelijk –en zonder last of ruggenspraak– transparant zoekt naar de beste oplossingen voor zijn klanten. Het bedrijf beheert een logistieke portefeuille met een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro en heeft naast zijn hoofdkantoor in Venlo nog vijf vestigingen in China.

“Caroz heeft als nichespeler een steeds belangrijker rol voor onze klanten met onze geavanceerde IT-oplossingen, efficiënte processen en onze ervaren specialisten”, zegt Rudy Claessens, CEO van Caroz. “Door de verbinding met NUNNER Logistics kunnen we nog verder excelleren en onze dienstverlening naar een hoger niveau brengen. Vandaag is daarom een nieuwe mijlpaal voor zowel de werknemers van Caroz als voor onze klanten.”

Erwin Cootjans, CEO van NUNNER Logistics, vult aan: “Wij zien een sterke groei in het 4PL-segment van de logistieke markt en verwachten dat deze trend doorzet. Door de transactie met Caroz is NUNNER in staat om aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers een volledig onafhankelijke end-to-end 4PL-oplossing aan te bieden.”

Zowel Cootjans als Claessens benadrukken dat is vastgelegd dat Caroz een onafhankelijke positie binnen het concern zal blijven behouden en dat de samenwerking zich vooral richt op het gebied van kennisuitwisseling, R&D en IT-ontwikkeling. Claessens zal betrokken blijven als minderheidsaandeelhouder teneinde de nieuwe ambities te verwezenlijken en om de neutrale positie van Caroz te waarborgen.

Over NUNNER Logistics:

Opgericht in 1955 in Oostenrijk heeft de onderneming heden ten dage haar hoofdkantoor in Helmond, Nederland. Het bedrijf biedt een geïntegreerde portfolio logistieke diensten aan die de gehele supply chain afdekken van bron tot eindgebruiker. Nunner bedenkt, ontwikkelt, integreert, verkoopt en implementeert geavanceerde logistieke oplossingen ingezet voor en door opdrachtgevers – in alle gebieden van industrie en handel – om transparante, kostenefficiënte en betrouwbare supply chain- en distributiesystemen te ontwikkelen. Het bedrijf heeft 27 vestigingen verspreid over Europa.

Over Caroz Coordination Center:

Opgericht in 2000 in Venlo met het hoofdkantoor in Venlo en vijf kantoren in China onder de naam CarozPlus. Caroz geeft een wereldwijde dekking voor onze klanten en zet met een unieke aanpak de nieuwe standaard in de logistiek. Door als regisseur op onafhankelijke, transparante wijze en vanuit een centraal perspectief logistieke stromen te coördineren verhoogt Caroz de concurrentiekracht van zijn klanten. Door kennisintensieve en tijdrovende processen te vereenvoudigen levert Caroz een totaalconcept om de supplychain samen met zijn klanten te verbeteren.

Bron: https://caroz.com/nunner-nl-1/

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.