Promotors- De jeugd heeft de toekomst: 220 leerlingen kregen voorlichting Logistiek

Promotors- De jeugd heeft de toekomst: 220 leerlingen kregen voorlichting Logistiek

Naast de stages vond voor 2e klassen, basis- en kader beroepsgericht en gemengde- en theoretische leerweg, in februari in totaal 9 gastlessen bij Blariacum College plaats voor 115 leerlingen.

Ton Nijssen Herbalife over zijn gastlessen: 

“Ik heb dit met erg veel plezier gedaan en hoop dat ik nieuwe instroom in de Logistiek heb kunnen boeien voor dit mooie beroep. Al met al een leuke en interessante ochtend waar ik als vrijwilliger een stukje heb mogen bijdragen aan de toekomst van de Logistiek.”

Promotors waren dit keer:

  • Ton Nijssen Herbalife (3 klassen);
  • Michiel Kuijer en Lott van der Gugten Fontys/KennisDC Logistiek(3 klassen);
  • William Emons Emons Group (2 klassen);
  • Bart Rulkens Autop Roermond (2 klassen)

Beroepenmiddag Groenewald

Vrijdag 1 februari waren we uitgenodigd om logistiek onder de aandacht te brengen tijdens de beroepenmiddag voor de 3e klas Havo/VWO van Scholengemeenschap Groenewald in Stein. Vier workshops zijn gegeven voor ongeveer 100 leerlingen.  We hebben dit uiteraard graag ingevuld met hulp van ons Promotor netwerk, waarvoor veel dank!

 

 

 

 

Paul Dols, director of Supply Chain van Berner Produkten Landgraaf heeft met de leerlingen tijdens speeddates gesproken over de logistiek binnen een groothandel.

Zijn bevindingen: “De leerlingen zijn nog erg jong en de meesten nog heel erg zoekende. Het bedrijfsleven, of werken bij een groothandel, is minder concreet (en wellicht minder aansprekend) voor ze tov verschillende andere beroepen waar ze tijdens de speeddate mee te maken kregen. Dat was duidelijk te merken tijdens de gesprekken. Dus goed om daar te zijn en deze optie onder de aandacht te brengen.”

Verder werd er op de beroepenmiddag een logistiek spel gespeeld, deze werd verzorgd door Roel Verberk, Docent logistiek, statistiek and operations research van Fontys Venlo. Hij gebruikte hiervoor het JIT spel.

Michelle Stappers, decaan HAVO & VWO van scholengemeenschap Groenewald, zegt over onze samenwerking: “Ik moet zeggen dat de beroepenmiddag erg goed verlopen is. De workshop van logistiek viel ook erg in de smaak. De spelvorm was erg goed gekozen.”

Oproep aan jullie:

Uw bedrijf denkt toch ook aan de toekomst en wilt toch ook helpen!

Wij zijn constant op zoek naar:

– Promotors

– Contacten met middelbare scholen

– Stagebedrijven

– Locaties voor bedrijfsbezoeken

U kunt helpen bij bovenstaande? Stuur een korte mail naar Francien te Baerts, Coördinator ELC Limburg+ Human Capital, ftebaerts@elc-limburg.nl.

ELC Limburg + Human Capital

ELC Limburg zet samen met haar leden flink in om de arbeidsmarktuitdagingen in de logistiek aan te pakken. Met verschillende partnerinstellingen gaan we langs scholen, organiseren we bijeenkomsten, ondersteunen we bedrijven met o.a. sociale innovatie en nog veel meer. Lees hieronder in het kort wat we zoal hebben gedaan en wat we gaan doen.

Onze 4 pijlers in onze Human Capital projecten:

  • Promotors: De jeugd heeft de toekomst
  • Sociale Innovatie: Jointly Organisations Innovate(JOI)
  • Informeren (zij-)instroom
  • Young Professionals Communities: Dare2Share en LogistiekLerenZonderGrenzen

Bent u nieuwsgierig naar samenwerking neem contact met ons op. Francien te Baerts, Coördinator ELC Limburg+ Human Capital, ftebaerts@elc-limburg.nl.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.