Promotors; De jeugd heeft de toekomst: Citaverde College Nederweert maakt kennis met logistiek

Promotors; De jeugd heeft de toekomst: Citaverde College Nederweert maakt kennis met logistiek

Ongeveer 90 leerlingen van het Citaverde College (3e jaars VMBO-T)  maakten in de afgelopen weken kennis met logistiek. De kennismaking werd georganiseerd door Thijs Logistiek in Weert.

Citaverde College bij Thijs Logistiek

Op 22 mei gaven de heren Will van Hoeij en Willem Verschuuren 2 gastlessen voor 60 leerlingen. Doel was om de leerlingen kennis te laten met de mogelijkheden die er voor hun zijn in logistiek en wat logistiek precies inhoudt.

Will van Hoeij: “De gastlessen zijn mijns inziens redelijk goed verlopen. Het is natuurlijk een zeer gemengde groep jongeren en helaas hebben de meesten een heel eenzijdig beeld van de logistiek, de vrachtwagens kennen ze allemaal wel maar de rest is voor de meesten een groot zwart gat. Ik hoop dat de jongens en meiden een beter beeld van de logistiek hebben gekregen.”

Op 29 mei volgde er voor 1 van de klassen (een 30-tal leerlingen) nog een rondleiding door de bedrijfshallen en het kantoor van Thijs Logistiek.

Verschillende medewerkers kwamen aan het woord om iets te vertellen over hun functie binnen het bedrijf. Er werd een mooie inkijk gegeven in de logistieke processen en zo konden de leerlingen ruiken aan en proeven van de praktijk van logistiek.

Wij bedanken Thijs Logistiek van harte voor hun medewerking!

Rondleiding door de bedrijfshallen

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.