Resultaten worden langzaam zichtbaar in Social Innovator Logistics Limburg

Resultaten worden langzaam zichtbaar in Social Innovator Logistics Limburg

Op vrijdag 26 oktober vond bij Kempen Transport in Venlo de vierde Strategische Sessie plaats in het kader van het project Social Innovator Logistics Limburg. Zie hieronder een filmpje over de dag.

Sociale Innovatie begint bij de organisaties steeds meer vorm te krijgen. Er worden discussiegroepen gevormd bij de bedrijven om te brainstormen over innovaties om medewerkers meer betrokken te krijgen en zo tevredenheid te verhogen. 

Over Social Innovator Logistics Limburg

KennisDC Logistiek, Fontys Venlo, Provincie Limburg, Hogeschool Windesheim en TLN met ondersteuning van TNO, Topsector Logistiek en ELC Limburg bundelen hun krachten om bedrijven een stapje verder te helpen om sociaal te innoveren. De lancering van het project ‘Social Innovator Logistics Limburg’ heeft plaatsgevonden tijdens de Logistieke Dag Limburg 2017.

Onderzoek heeft aangetoond dat Sociale Innovatie een grote bijdrage levert aan een hoger innovatievermogen van een onderneming, een hogere productiviteit van de werknemers, nieuwe klanten aantrekt, hogere omzet en winstgroei genereert en de tevredenheid van medewerkers verhoogt. Daarnaast helpt het om werken in de logistiek aantrekkelijker te maken en verschaft het bedrijven in de sector ook een betere concurrentiepositie op de arbeidsmarkt.

Het doel van Social Innovator Logistics Limburg is om Sociale Innovatie hoger op de agenda van bedrijven te krijgen. Het lectoraat Sociale Innovatie van Windesheim Zwolle ontwikkelt samen met Fontys en TNO een Kennisspoor. Dit is een toolbox met instrumenten die SI in gang helpt zetten binnen de deelnemende organisatie. Het is tevens een monitoringsinstrument dat de volwassenheid van SI binnen de organisatie in kaart brengt. Daarnaast zal samen met het deelnemend bedrijf een actieplan opgesteld worden. Het is bedoeld voor bedrijven die actief aan de slag willen gaan met SI. Bedrijven die participeren in het project ontvangen aan het einde de titel ‘Social Innovator Logistics Limburg’. 10 ondernemingen in Limburg zullen participeren in dit project. 

Meer informatie via Fred Nooijen, Projectmanager Social Innovator Logistifcs Limburg, f.nooijen@fontys.nl.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.