Rijkswaterstaat maakt informatieve film over verbreding A2

Rijkswaterstaat maakt informatieve film over verbreding A2

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

De A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide is de enige snelwegverbinding tussen Zuid- en Midden-Limburg en de rest van het (buiten)land. Een goede doorstroming van het verkeer is van groot belang, onder meer voor de economie.

Het tracé tussen Het Vonderen en Kerensheide wordt daarom vanaf 2022 verbreed naar twee keer drie rijstroken plus vluchtstrook. De verbreding is nodig zodat het verkeer beter van en naar de regio’s kan rijden.

Over het project zijn al diverse informatiebijeenkomsten gehouden er volgen er nog meer. Volgens de planning wordt in 2018 het tracébesluit genomen en aansluitend is er ruimte voor eventuele beroepsprocedures. De uitvoering van de werkzaamheden moet starten in 2022 en in 2025 moet het werk klaar zijn.

In dit animatiefilmpje laat Rijkswaterstaat onder meer zien welke werkzaamheden tijdens de verbreding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide worden uitgevoerd, waarom dat gebeurt en volgens welke tijdsplanning.

Bron: http://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20170401/animatiefilmpje-wegverbreding-a2/

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.