ROC GILDE aan de slag met Transport Management Systeem van TANS

ROC GILDE aan de slag met Transport Management Systeem van TANS

Een mooie samenwerking is opgebloeid tussen ELC Limburgleden ROC Gilde en TANS. Op 23 oktober heeft het Centrum voor Logistiek Vakmanschap(CLV) van Gilde Opleidingen officieel een contract ondertekend met logistiek automatiseringsbedrijf TANS uit Eindhoven. TANS levert sinds jaren aan honderden transportbedrijven in de Benelux een Transport Management Systeem (TMS) en is daarmee marktleider. Ook in Limburg werken tientallen transportbedrijven met de software van TANS, dat van oorsprong ook een Limburgs bedrijf is.

Studenten worden nu met hetzelfde systeem opgeleid dat TANS aan het bedrijfsleven levert. Op deze manier krijgen studenten op school in het compleet vernieuwde simulatielokaal al een stuk praktijk onder de knie, waardoor ze bij toekomstige werkgevers gemakkelijk kunnen instromen. Een ander voordeel is dat wanneer studenten gaan werken bij transportbedrijven die nog geen TMS in gebruik hebben, ze meteen de kunnen wijzen op de vele voordelen van een dergelijk systeem. Bij de beoordeling van verschillende leveranciers kwam TANS als beste uit de bus. Bijzonder was dat de studenten in de laatste fase betrokken waren bij de keuze uit twee leveranciers en daarbij een beslissende stem hadden. Het proces werd begeleid door docent Marc Gielen.

Het simulatielokaal zal in de toekomst ook beschikbaar zijn voor bedrijfstrainingen en aangepaste trainingen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Het contract werd ondertekend door Tjeu van de Laar (directeur van de sector Techniek) en René Knapen (directeur van TANS)

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.