Succesvolle middelbare schoolstages bij 16 bedrijven!

Succesvolle middelbare schoolstages bij 16 bedrijven!

Nu ruim een jaar geleden werd ELC Limburg benaderd door het Blariacum College, zij gingen starten met een profieldeel logistiek en wilden hiervoor als pilot een lintstage opzetten (5 dagen in 5 weken) voor 27 leerlingen van het 4e jaar. Ze wilden hierbij graag het Promotor Netwerk van ELC Limburg inzetten. De stage maakte onderdeel uit van het eindexamen. De vraag was duidelijk, kunnen jullie ons helpen met het vinden van de juiste bedrijven. 

Zoektocht naar bedrijven

Samen met het ELC Limburg Promotor netwerk, STL-werkt en S-BB zijn we op zoek gegaan naar bedrijven die een substantiële bijdrage willen leveren aan het laten kennismaken van leerlingen met logistiek, met als doel deze te enthousiasmeren voor onze sector en ze te laten kiezen voor een logistieke opleiding. De zoektocht naar bedrijven nam wat tijd in beslag maar uiteindelijk waren er maarliefst 16 stagebedrijven geregeld!

De deelnemende bedrijven waren: Addit, Atlas Food, Belden Wire&Cable, DSV, Eurotech, Foox, GEFCO, Geodis, Hela Thissen, Kingsbridge collections, KLG Europe, Leolux, Logistic Support Ermi BV, Nunner Logistics en Tuincentrum Leurs.

Een voetje in het werkveld

Op donderdag 13 december startten 27 4e jaars leerlingen van het Blariacum College in Blerick met hun stage. Vijf donderdagen lang maakten ze kennis met de praktijk van de logistiek, een vak waarvan de eindtermen zijn opgenomen in het examen.

Inmiddels zit de stageperiode erop en kijken we samen met Roland Heger, de docent waar het allemaal mee begon terug op een geslaagde pilot. Waarom geslaagd? “Er heeft een evaluatie plaatsgevonden met zowel de leerlingen als de bedrijven en de meest gehoorde opmerkingen van de leerlingen is dat de theoretische stof voor hun allemaal is gaan leven waardoor ze veel beter begrijpen wat logistiek inhoudt. Er zijn 2 leerlingen die zeker weten dat logistiek hun vak is en dat ze hiervoor gaan kiezen. Daar doen we het voor en we willen zeker doorgaan!”

Terugkijkend op het hele traject kunnen we concluderen dat deze pilot zeer succesvol is geweest. Allereerst met dank aan de stagebedrijven, maar zeker ook aan S-BB die het merendeel van de bedrijven heeft weten te enthousiasmeren voor de pilot.

Wij danken het Blariacum College met hun leerlingen en alle Promotors van de deelnemende bedrijven!

Oproep aan jullie:

Uw bedrijf denkt toch ook aan de toekomst en wilt toch ook helpen!

Wij zijn constant op zoek naar:

– Promotors

– Contacten met middelbare scholen

– Stagebedrijven

– Locaties voor bedrijfsbezoeken

U kunt helpen bij bovenstaande? Stuur een korte mail naar Francien te Baerts, Coördinator ELC Limburg+ Human Capital, ftebaerts@elc-limburg.nl.

ELC Limburg + Human Capital

ELC Limburg zet samen met haar leden flink in om de arbeidsmarktuitdagingen in de logistiek aan te pakken. Met verschillende partnerinstellingen gaan we langs scholen, organiseren we bijeenkomsten, ondersteunen we bedrijven met o.a. sociale innovatie en nog veel meer. Lees hieronder in het kort wat we zoal hebben gedaan en wat we gaan doen.

Onze 4 pijlers in onze Human Capital projecten:

  • Promotors: De jeugd heeft de toekomst
  • Sociale Innovatie: Jointly Organisations Innovate(JOI)
  • Informeren (zij-)instroom
  • Young Professionals Communities: Dare2Share en LogistiekLerenZonderGrenzen

Bent u nieuwsgierig naar samenwerking neem contact met ons op. Francien te Baerts, Coördinator ELC Limburg+ Human Capital, ftebaerts@elc-limburg.nl.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.