TANS toont nieuwe planningstool IMPACT tijdens ICT Logistiek

TANS toont nieuwe planningstool IMPACT tijdens ICT Logistiek

Automatiseringsbedrijf TANS uit Eindhoven, toont tijdens de ICT Logistiekbeurs in Utrecht (28 t/m 30 november) de eerste versie van haar nieuwe planningstool IMPACT. Nadat vorig jaar werd aangekondigd dat TANS een nieuw planprogramma ging maken is er voortvarend samengewerkt met een aantal pilotbedrijven.

Nieuwe markten

De nieuwe tool is geen onderdeel van TALIS TMS maar staat geheel los van de tot nu toe door TANS geleverde software-producten. “De reden voor deze stap is logisch” volgens René Knapen, directeur van TANS. “Door de software volledig nieuw te ontwikkelen kunnen we gebruik maken van de nieuwste technieken. Bovendien zien we in de toekomst een verschuiving van product-gerelateerde ritten naar dienst-gerelateerde ritten. Servicelogistiek en ondersteuning van mensen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden worden in de toekomst belangrijker dan alleen maar het plannen van goederenbewegingen”, aldus Knapen. IMPACT werkt uiteraard met gegevens uit TALIS maar kan ook samen werken met ERP-systemen zodat het ook geschikt is voor eigen vervoerders.

Uitgebreide functionaliteit

Naast de bestaande features die nu ook al in de planmodule van TALIS te vinden zijn komen er tal van functies bij, die ook de nieuwe niet-ervaren planners kunnen ondersteunen. Zoals signaleringen en een grafische kaart met meerdere layers, o.a. voor zicht op posities van voertuigen, geplande ritten en nog te plannen opdrachten. IMPACT werkt samen met de x-servers van PTV, waardoor altijd de juiste en meeste recente data verkregen wordt, inclusief actuele verkeersinformatie.

Meteen na de uitlevering van versie 1 in het voorjaar van 2018 wordt er gestart met het realiseren van alle koppelingen met boordcomputers, Apps, Transfollow en het Open Trip Model. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het nieuwe integratieplatform dat TANS sinds dit jaar in gebruik heeft genomen ter vervanging van de huidige integratiesoftware.

Bijzondere manier van kennismaken met IMPACT tijdens de beurs

Vorig jaar richtte TANS een minibioscoop in om een sneakpreview van IMPACT te tonen. Meer dan 150 personen zagen een film met uitleg over het nieuwe product.

Dit jaar kunnen de toekomstige gebruikers met behulp van een spel de features van IMPACT ervaren. Tijdens de beursdagen wordt er elk half uur door 4 personen een spel gespeeld met behulp van Kahoot (quiz-app). De vragen kunnen op de smartphone gelezen worden en de antwoorden vinden de spelers terug in IMPACT die op laptops staat geïnstalleerd. U vindt TANS op stand B083 in Hal 3.

Vooraf inschrijven via website www.impact-planning.com is noodzakelijk om te kunnen winnen en kans te maken op de Xbox One die dagelijks aan de beste speler wordt toegekend. Iedere speler ontvangt sowieso een kaartspel. Bezoek TANS in HAL 3. stand nr. B.083

Over de beurs

ICT & Logistiek is het jaarlijkse event waar u de (ICT-)oplossingen vindt die nodig zijn om uw logistieke processen efficiënt in te richten en effectief uit te voeren. Een bezoek aan ICT & Logistiek biedt professionals in de logistiek een actueel overzicht van toepassingen diensten voor de complete supply chain. Dit jaar vindt ICT & Logistiek gelijktijdig plaats met Logistica, de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Met je ICT & Logistiek badge heb je toegang tot beide beurzen.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.