Human Capital

De jeugd heeft de toekomst en we zien het als de taak van onze Human Capital Commissie om jongeren te informeren en enthousiast te maken over de logistiek. Daarnaast willen wij zij-instromers enthousiast maken over de sector. ELC Limburg is momenteel tevens partner in meerdere projecten rondom Human Capital. Wij organiseren veel activiteiten rondom dit thema om kennis te delen en te innoveren. Momenteel werken er zo’n 70 personen van onze leden mee in deze commissieactiviteiten.

In het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het uitbreiden van het netwerk van Promotors van de logistiek. Deze Promotors trekken door de provincie langs middelbare scholen om de logistiek te promoten.

Diverse scholen kregen en krijgen gastlessen verzorgd en bedrijven ontvangen scholieren voor rondleidingen. 

Er is een ‘toolkit’ met instrumenten die gebruikt kunnen worden om leerlingen te enthousiasmeren. Ook informatie over het bereiken van zijinstromers en “de Limburg Aanpak” zal hierin beschikbaar komen. Deze toolkit is beschikbaar via www.KennisDCLogistiek.nl (kennisbox WeLoveLogistics).

Wilt u Promotor worden of heeft u ideeën voor de Toolkit dan kunt u contact opnemen met Lianne Hendrix, Projectmedewerker ELC Limburg +Human Capital, via lhendrix@elc-limburg.nl.

Overige projecten waarin de Human Capital Commissie betrokken is:

JOI, jointly organisations innovate

10 Limburgse bedrijven komen meerdere keren per jaar bij elkaar om het thema Sociale Innovatie te bespreken.

Dare2Share

Dare2Share is een community waarbij stagiaires en afstudeerders gekoppeld worden aan young professionals uit het bedrijfsleven.

LogistiekLerenZonderGrenzen

LLZG is een internationaal samenwerkingsverband tussen Hogeschool PXL Hasselt en Fontys Venlo. Doel van dit onderzoeksproject is om een innovatief opleidingsprogramma te ontwikkelen gericht op de competenties van morgen.

Sharehouse

Sharehouse ook wel het Warehouse Innovation Learning Lab (Will). Een van de innovatielijnen binnen het project Sharehouse is het ontwikkelen van nieuwe onderwijsvormen. Daarnaast worden er learning communities opgericht en is er een online leerplatform.

Meer informatie of de samenwerking aangaan in deze projecten? Neem contact op met Fred Nooijen via fnooijen@elc-limburg.nl.

Organisaties in Human Capital Commissie:

Comments are closed.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.