Promotors- De jeugd heeft de toekomst

De jeugd heeft de toekomst en we zien het als onze taak om jongeren te informeren en enthousiast te maken over de logistiek.

In het afgelopen hebben we hard gewerkt aan het uitbreiden van het netwerk van Promotors van de logistiek. Deze Promotors trekken door de provincie langs middelbare scholen om de logistiek te promoten.

Diverse scholen kregen en krijgen gastlessen verzorgd en bedrijven ontvangen scholieren voor rondleidingen. Bovendien wordt komend schooljaar ook een lintstage georganiseerd voor het Blariacum College in Venlo. 30 leerlingen uit het 4e schooljaar hebben bij 16 bedrijven middels een stage ervaren wat transport en logistiek inhoudt. Een uitbreiding van het aantal Promotors is nog wenselijk.

Er is een ‘toolkit’ met instrumenten die gebruikt kunnen worden om leerlingen te enthousiasmeren. Ook informatie over het bereiken van zijinstromers en “de Limburg Aanpak” zal hierin beschikbaar komen. Deze toolkit is beschikbaar via www.KennisDCLogistiek.nl (kennisbox WeLoveLogistics).

Wilt u Promotor worden of heeft u ideeën voor de Toolkit dan kunt u contact opnemen met Francien te Baerts, Projectmanager ELC Limburg +Human Capital, via ftebaerts@elc-limburg.nl, +31 652891680.

Comments are closed.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.