Ambassadeurs/Toolkit Promotie Logistiek

De jeugd heeft de toekomst en we zien het als onze taak om jongeren enthousiast te maken over de logistiek.

In het afgelopen half jaar is druk gewerkt aan het uitbreiden van het netwerk van ambassadeurs van de logistiek. Deze ambassadeurs trekken door de provincie langs middelbare scholen om de logistiek te promoten.

Diverse scholen kregen en krijgen gastlessen verzorgd en bedrijven ontvangen scholieren voor rondleidingen. Bovendien wordt komend schooljaar ook een lintstage georganiseerd voor het Blariacum College in Venlo. 30 leerlingen uit het 4e schooljaar zullen bij diverse Venlose bedrijven middels een stage gaan ervaren wat transport en logistiek inhoudt. Een uitbreiding van het aantal ambassadeurs is nog wenselijk.

Er wordt gewerkt aan een ‘toolkit’ met instrumenten die gebruikt kunnen worden om leerlingen te enthousiasmeren. Ook informatie over het bereiken van zijinstromers en “de Limburg Aanpak” zal hierin beschikbaar komen. Deze toolkit wordt beschikbaar gesteld via www.KennisDCLogistiek.nl.

Wilt u ambassadeur worden of heeft u ideeën voor de Toolkit dan kunt u contact opnemen met Francien te Baerts, Projectmanager Arbeidsmarkt ELC Limburg, via ftebaerts@elc-limburg.nl, +31 652891680.

Comments are closed.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.