Vier Limburgse bedrijven onderdeel van de Dare2Share Young Professionals Community

Vier Limburgse bedrijven onderdeel van de Dare2Share Young Professionals Community

Vier Limburgse logistieke bedrijven (2 ELC Limburgleden) hebben zich officieel aangesloten bij Dare2Share. Dit is de community waarbij young professionals uit het bedrijfsleven gekoppeld worden aan stagiaires en afstudeerders van verschillende opleidingen en opleidingsinstituten.

Kennisdeling tussen young professionals

Vijf maanden lang wordt binnen de community intensief samengewerkt aan opdrachten, wordt kennis gedeeld en via masterclasses door topsprekers wordt nieuwe kennis opgedaan.

Fred Nooijen, Projectleider Dare2Share: “We zijn er als Dare2Share team van overtuigd dat kennisdeling binnen deze community leidt tot innovaties en dat bedrijven er beter van worden. Dit natuurlijk doordat talenten uit bedrijven gekoppeld worden aan studenten uit het hoger onderwijs. Hierdoor wordt alle creativiteit omgezet in nieuwe inzichten en oplossingsrichtingen voor bepaalde vraagstukken die worden besproken binnen de community.”

 

“We zijn er als Dare2Share team van overtuigd dat kennisdeling binnen deze community leidt tot innovaties en dat bedrijven er beter van worden.” Fred Nooijen, Projectleider Dare2Share

Dit zijn de eerste deelnemers!

Met trots kunnen we melden dat de volgende bedrijven meedoen: Boom Transport, Kempen Transport, KLG Europe, en Martin Slangen B.V.

Frank Snellen, KLG Europe: “Het is tijd dat meerdere bedrijven eens over de muren van hun eigen bedrijf kijken en leren van- en kennis delen met anderen. Veel bedrijven in de transportsector zijn continu bezig met de dagelijkse operatie en investeren onvoldoende in dergelijke projecten. Hierdoor nemen ze geen tijd om na te denken. Dit project brengt ons samen met collega’s, denken we na over dezelfde uitdagingen en stimuleren we om in de dagelijkse operatie samen te werken. We werken allen in een marginale business. We moeten gewoon samenwerken! Dit nieuwe initiatief gaat ons zeker nieuwe kennis en inzichten bieden.”

In september gaat de community officieel van start. De deelnemende bedrijven zijn momenteel bezig met het formuleren van hun stage- en afstudeeropdrachten. Daarna zal er een matchmaking plaatsvinden met studenten om de community compleet te maken. Fred Nooijen: ”Mooi om te zien dat zowel bedrijven als studenten heel enthousiast zijn om deel te nemen. Het vraagt een extra tijdsinvestering maar voor de kenniscreatie en kennisdeling binnen het netwerk van de Dare2Share Community komt dit zeker ten goede.”

Nieuwsgierig en wilt uw organisatie eventueel deelnemen?

Er is nog plaats voor 2 bedrijven in Limburg om deel te nemen aan de community. Heeft u interesse dan gaan we graag het gesprek met u aan. 

In het kort de voordelen voor uw bedrijf:

Door deelname aan de community behaalt u voordelen zoals:

  • Instroom van nieuw talent en behoud van talent voor het bedrijf
  • Leren van en tussen (meerdere) studenten en bedrijven
  • Out of the box denken en inzichten vanuit verschillende richtingen
  • Doet extra kennis op door de masterclasses en workshops
  • Vergroot betrokkenheid bij professional aan het bedrijf waarvoor hij werkt
  • Verrijking van het onderzoek door het samenwerken met professionals en studenten van meerdere faculteiten
  • Op een natuurlijke manier wordt er vaart in de voortgang van de opdracht gehouden

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met Projectleider Dare2Share Fred Nooijen.F.Nooijen@kennisdclogistiek.nl, 0625478725

 

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.