Wethouder Gert-Jan Krabbendam neemt Aanmoedigingsprijs regio Zuid in ontvangst voor slimme laadplein aan Alexander Battalaan

Wethouder Gert-Jan Krabbendam neemt Aanmoedigingsprijs regio Zuid in ontvangst voor slimme laadplein aan Alexander Battalaan

Maastricht, 18 november 2021 – Vandaag won de gemeente Maastricht met het slimme laadplein aan de Alexander Battalaan de Aanmoedigingsprijs van Expertisecentrum RAL-Zuid voor de gemeente met het meest inspirerende voorbeeldproject op het gebied van elektrisch vervoer en laadinfrastructuur. In een reactie zegt wethouder Gert-Jan Krabbendam “We zijn als gemeente Maastricht ontzettend blij met het winnen van deze Aanmoedigingsprijs omdat het project een voorbeeld is dat navolging verdient.”

Maastricht heeft gewonnen omdat in het laadplein veel ontwikkelingen samen komen in één project De laadpalen aan het plein worden gevoed door zonnepanelen op Ondernemershuis 51, waarbij de auto´s dankzij de Vehicle to Grid-techniek kunnen dienen als buffer van groene stroom én waaraan een deelautoconcept is gekoppeld van WeDriveSolar. Het unieke van het project is ook de publiek-private samenwerking die essentieel is om dit soort projecten te kunnen ontwikkelen. De gemeente heeft daardoor veel expertise opgebouwd om het concept op andere plekken uit te voeren. De gemeente gaat ook zelf gebruik maken van het deelautosysteem dat aan het laadplein verbonden is.

In zijn reactie (link naar filmpje) zegt wethouder Gert-Jan Krabbendam “We zijn als gemeente Maastricht ontzettend blij met het winnen van deze Aanmoedigingsprijs omdat het project zo duidelijk laat zien dat verduurzaming en vergroening van onze stad alleen gaan lukken als burgers, ondernemers en overheden samen werken aan concrete oplossingen. Het is daarmee een inspirerend voorbeeld dat ook navolging in de stad verdient.” De wethouder beschouwt het winnen van deze prijs als een enorme waardering voor de inspanningen, maar ook als een stimulans.

Over RAL-Zuid

De prrovincies Noord-Brabant en Limburg en Enexis werken samen aan elektrisch vervoer en laadinfrastructuur in de Regionale Aampak Laadinfra Zuid (RAL-Zuid). Vanuit deze samenwerking is o.a. een Expertisecentrum opgezet die gemeenten helpt bij de beleidsopgave en bij de realisatie van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Om gemeenten die goed op weg zijn in de spotlight te zetten, werden er tijdens het EVent RAL-Zuid op 18 november 2 prijzen uitgereikt. Maastricht is de winnende gemeente voor de Aanmoedigingsprijs voor de gemeente met het meest inspirerende voorbeeldproject.

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.