Zuid-Limburgse logistiek wil actie!

Zuid-Limburgse logistiek wil actie!

De logistieke sector in Zuid-Limburg heeft behoefte aan concrete acties om knelpunten aan te pakken en uitdagingen op te pakken. Vooral personeelstekort en innovatie zijn veelgehoorde hartenkreten in de sector. De Programmacommissie Logistiek van LED pakt de handschoen op. Commissievoorzitter Jan Tindemans: “Zuid-Limburg is een logistieke hotspot van jewelste, maar om die positie te behouden moeten we echt met elkaar in beweging komen.”

De Programmacommissie Logistiek van LED kwam op donderdag 24 januari bijeen om ontwikkelingen in de sector te bespreken en uitdagingen te inventariseren. Zo werd het fenomeen van de zogenoemde ‘standtrailers’ bij Sabic toegelicht. Jaarlijks manoeuvreren er 20.000 vaak buitenlandse chauffeurs op de site, waar vele veiligheidsvoorschriften gelden. Door trailers vooraf te beladen en klaar te laten zetten door eigen chauffeurs, kunnen ze daarna sneller worden overgedragen aan de chauffeurs van buiten de site. Zo wordt het logistieke proces veiliger en efficiënter. Bovendien kan dan beter worden gepland, bijvoorbeeld buiten de spitsuren om.

Lees verder via: http://www.ledbrainport2020.nl/nieuws/artikel/4508/zuid-limburgse-logistiek-wil-actie.html

Lid worden

Bent u nieuwsgierig geworden naar de toegevoegde waarde van ELC Limburg voor uw organisatie / uw toegevoegde waarde voor ELC Limburg? Maar nog niet overtuigd van een lidmaatschap? Wij lichten graag één en ander toe in een persoonlijk gesprek.